Sudi sudi lah jadi follower

Thursday, October 4, 2012

Faiz kena sawan...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.....

       Akibat kemalangan hari tu, suami dikehendaki menjalani pemeriksaan MRI ditambah cuti 2 minggu lagi..Ini bermakna 2 bulan setengah suamiku ambil MC..Melalui keputusan MRI tulang yg retak tu mengenai otot mengakibatkan sakit ketika mengangkat tangan..Kalau  Fisioterapi tak blh mengubah apa2 terpaksa menjalani pembedahan mengikis tulangnya..Suamiku ambil keputusan utk berurut dulu .Duduk wad sehari pun dah cabut lari yg sepatutnya 3 hr, inikan pula nak menjalani pembedahankan..Penakutnya dia hehehe....Jgn mare ye bang!!..Utk pengetahuan kalian semua ,entri2ku semuanya tlh di audit oleh suamiku..Jadi taklah dikategorikan mengumpatkan....

         Belum pun sembuh suamiku ,Faiz pula tiba2 diserang sawan(mengikut kata Dr lah)..Tahun ni saja 2 kali di serang sawan ..Dr arahkan jumpa Dr pakar..Buat ujian darah memastikan knp diserang sawan..Lama benar rasanya aku tak menaip..Terasa kebas tangan kanan bekas opration ni..Kalau aku menulis tanpa disedari air mataku pasti mengalir deras..Kalau menangis aku selesema dan bersin,maklumlah resdung lepas tu mula rasa nak demam..Bila demam jadi asma..Bagaimana nak jaga anak2 ku..Tulah malas nak menulis dan update blog ni..Tapi kalau x update bknlah namanya diari kehidupan ye tak??

         Aku dah semakin pelupa,hr apa ye!!lebih krg pukul 5.00 pg tiba2 Faiz mengigil,mulutnya terherut-herut, nafasnya kencang dan kakinya membengkok..Ayahnyalah yg berhadapan situasi ini sbb dia yg tidur dgn Faiz dan Asraf..Dia tak sempat panggil aku sbb nak pastikan Faiz tak kena kancing gigi..Cemas betul katanya,ayahnya bacakan ayat Kursi dan ayat2 Ruqiyyah yg di tahunya sikit2 disamping urut dada Faiz..Keesokannya Faiz muntah yg peliknya apa yg dimakannya seolah-olah tak hadam..Masalah Faiz ni makan main telan je tak kunyah nasi yg di makannya..Payahnya bila anak2 ku tak tahu berkata-kata..Bila di tanya diam seribu bhs..Sakit ke,pening ke ,mana sakit nak muntah ke??

         Pagi tu bawa klinik yg berdekatan.Dr syorkan jumpa pakar utk rawatan selanjutnya..Ambil darah dan buat Ct scan ke..Masalahnya keadaan tangan ayahnya sendiri masih sakit, sibuk pula dgn fisioterapinya ..Nak ambil darah Faiz bkn kerja yg mudah mahu aku dan ayahnya di tendangnya maklumlah badannya lbh besar dr kami..

Macam mana nak ambil darah anakku ini,,Fikir2kanlah ye!!!
Masa nak sunatkan dulu pun masih terasa kepayahannya...
Itu ketika umurnya 7 thn tapi kini 13 thn%^$#@*&

5 ulasan:

Mrs Velentine said... [Reply to comment]

kesiannya Faiz...sabar yea kak..

Saleha said... [Reply to comment]

setiap kali saya masuk sini, saya akan mengalir air mata.. tak boleh disekat2.. saya rasa malu pada akak.. saya diuji sedikit kdg berkeluh kesah.. semoga syurga untukmu kak di ats kesabaranmu mengharungi ujian ini.. betapa akak insan yang bertuah

Abil Fikri Ahmad said... [Reply to comment]

Salam..en suami,,kalau berurut tu tak baik2 gak, ikut ler nasihat doctor n please jgn lari lagi! hahahaha

Dan Faiz..take care tau..

Dayana Bahar said... [Reply to comment]

faiz dah biasa kena sawan ke kak?? Mungkin dia demam kot, suhu badan tinggi....huhu

boni kacak said... [Reply to comment]

sabar ye kak..saya doakan agar segalanya dipermudahkan di sana..amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...