Sudi sudi lah jadi follower

Friday, January 20, 2012

Terima kasih kpd pengunjung blogku


      Assalamualaikum warah matullah hi barakatuh.....
Pagi jumaat yg barakah ini ,penghulu segala hari .Apa matlamat hidup aku.....?????Aku ingin jadi ahli SYURGA. Bagaimana nak jadi ahli syurga????? bersihkan hati dgn zikrullah, zikir taubat masa sidai kain,bersyukur dgn apa yg ada, senyum dgn anak-anak.,berbuat baik dgn suami.Buka tv siaran apa yg kita tengok????channel di tgn kita pilih syurga atau neraka.....

     Kalau kita pilih syurga buka Tanyalah Ustazah,Usrah,Tv Al-Hijrah,Oasis ,Al-Kulliyah,Khutbah Jumaat dll .Tamakkan pahala dgn menonton rancangan ini. 1000 malaikat mengelilingi kita mencatit pahala kita .Tak nak ke ?mudahkan !!!!!!apalagi kita melaksanakannya......Bukan tak blh menonton drama tengok apa mesejnya sebab di Alam Kubur nanti tak di tanya siapa pelakonnya ?apa kesudahan cerita tersebut....Ini bkn promosi ye! tengoklah Ustaz Don pukul 10.00mlm isnin hingga Khamis Tv Al-Hijrah.......byk informasi yg kita dpt.......

        Fikirkan bila kali terakhir kita belajar Fardu Ain dan Kifayah?????Akulah ni waktu sekolah agama 30 thn lalu.Masa berumur 10 thn,Massya Allah punya lamakan ....memang kita sembahyang tapi sempurnakah sembahyang kita? macam mana wudhuk kita? air yg kita gunakan mcm-mcm lagi.Sebab itulah sembahyang kita tak khusyuk ,hati tak tenang (hati selalu berkata-kata walaupun ketika solat) .......Kembalilah kepadaNYA.... ALLAH SWT...

       Terima Kasih kepada pengujung2 yg sudi membaca blogku....Semua nasihat dan doa anda amat saya hargai.Banyak kekurangan pd blog saya ni kucar kacir sekali, waktu solat dkt bawah pulak pada hal itu yg penting dan didahulukan....Terkejut juga aku sebab ada Follower kalau tidak aku jadi kenalan blogku.....kelakarkan.Aku tak tahu nak keluarkan gambar aku tu....???? Inilah kecil-kecil tak nak belajar dah besar menyusahkan diri sendiri ....

        Aku pelik juga macam mana ada pengujung ye? pelik juga....Tapi yg aku ingat aku komen dlm blog BEN ASHAARI aku tak tahu nak link-linklah....mungkin dia promosikan kot......Terima Kasihlah byk-byk ye,hanya ALLAH swt membalasnya....Best betul jadi blog terkenal ye!!!mcm blog CMG dan Ben Ashaari.....teringin nak pandai masak mcm Dapur Tanpa Sempadan?????

5 ulasan:

.........cP~ said... [Reply to comment]

Boleh tak nak bagi satu tips kat akak? Kalau boleh, tulisan kat blog ni bagi kemas sikit. Biar senang nak baca. Buat masa ni nampak serabut sikit. Tak payah bold pun ok. Lepas tu, dalam satu perenggan tu tak payah banyak ayat sangat.Macam lagi senang nak baca kalau macam tu. teruskan usaha.

YaYaNsMuM said... [Reply to comment]

Good luck, dear.yayansmum lebih kurang gak...masih belajar,(^_^)

UmmiAbi said... [Reply to comment]

Folo blog ni..Best..Sesama ingat-mengingati sesama Islam..kn..:)

Siti_btp said... [Reply to comment]

Assalamualaikum......buat cP,

Alaihai sayang,akak ni umpama kereta buruk ,bubuhlah minyak terbaik pun bila start ,lambat nak start,enjinnya pun lama nak panas.

Memang kelam kabut sekali penulisan akak ni.Nanti akak cuba belajar dr kesilapan.T.Q atas teguran adik ye bye..bye

nur said... [Reply to comment]

entry ni juga adalah peringatan untuk pembaca semua, tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...