Sudi sudi lah jadi follower

Friday, April 13, 2012

Temujanji Aku di Klinik Kanser atau Onkologi di HKL

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.....

Sempat juga suami aku mengambil gambar sebelum di tegur-TIDAK DI BENARKAN  MENGAMBIL
GAMBAR DI SINI  O! O!
                           
              Lama dah tak up date blog ni, angan2 nak jadi Fatin Liyana konon tapi pemalas nak menulis entri..Harapkan berangan je!!..Seronok tengok blog bakal Dr ni ..Mcm tak ada masalah je, muda2 dah byk negara di lawatinya..Entah bilalah dapat aku  merasa melihat negara orang ye! Pergi Pulau Langkawi pun tak lepas lagi..Dapat jadi tetamu Allah pun jadilah teringin sangat nak ke Mekah, kiblat kita beribadat dan berdoa di sana..Siapalah yg sanggup jaga anak2 aku selama 45 hari ni..Mudah-mudahan Allah SWT makbulkan permintaanku..Amin..

               Hari Isnin lepas aku ada temujanji dgn Dr Kanser aku atau bahasa sains Onkologi..Dr Pakar aku Dr Norhasimah dah di tukarkan ke Putrajaya ..Siapa pula Dr yg aku jumpa nanti mesti Dr2 pelatih ..Kekadang rasa bosan nak jumpa Dr ni dahlah terlalu ramai orang dan lepas tu kena cerita berulang kali  tapi bila fikirkan memogram tu mahal kalau hospital swasta aku korbankan masaku juga..Jadi mangsanya mak akulah  kena menjaga ketiga-tiga anak OKU aku tu...Ramainya rakyat Malaysia kena Kanserkan ,ada yg hendak buat kemoterapi ,ada yg baru disahkan kanser berlinang air matanya, mcm2 ragam di sini..

             Bayangkan nombor aku 7061 Dr tengah check no 7010, lebih kurang 50 orang lagikan..Aku pun pandai ambil nombor dulu lepas tu bayar duit rm 5 cabut balik rumah mak aku di Datuk Keramat hantar anak2 aku..Kalau tak jenuh menunggu , sampai kat rumah siap sarapan bagi anak2 aku  makan dulu kencingkan mrk tak lah  kelam kabut mak dan abah aku..Lepas tu aku call HKL tanya nombor berapa ? Misi suruh datang pukul 12.30 tgh siap pesan lagi jangan lambat nanti Dr balik wad...Kelam kabut aku di buatnya..

             Aku sampai pukul 1.00 ptg nombor 7045 hai!  lama lagi nampaknya .Terkocoh-kocoh aku di buatnya....Suami aku mula bosan, dia pun gatal tangan ambil kamera dia ambil gambar..Belum pun sempat dia ambil kena tegur dengan staff nurse "Encik dekat sini tak boleh ambil gambar, En dari mana ye!", suami aku kata saja2 je..Pelik juga ye bukan dlm wad atau bilik kecemasan pun tak blh ambil gambar ?

            Hampir pukul 2.00 pm nombor aku pun di panggil..Cakap2  check bekas pembedahan, ambil ubat dan ambil temujanji memogram..Pergi pula klinik untuk X-ray di Bangunan Kecemasan ambil temujanji bulan September nanti dan temujanji Dr bulan Oktober begitulan kehidupan aku seterusnya ..Bulan 5 ni ke Hospital Psikiatri Pediatrik untuk bawa Firdaus pula dan temujanji Gigi Asraf di Pergigian Pediatrik....Kerana terlalu byk temujanji terlepas tarikh  temujanji Faiz ke Hospital Sungai Buloh..

2 ulasan:

Dieyna said... [Reply to comment]

akak.. rindu kat entri akak.. hehe.. masa anak2 akak sakit dulu, akak langsung tak update entri tapi saya still datang.. baca entri2 lama...

Anak2 akak dah sihat ye.. Suka hati.. Takdelah diorang merengek sakit lagi kan..Semoga ceria hari ini ye

Panglima Muda said... [Reply to comment]

salam......saya sempat ke sini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...